online

 

Що може бути більш захоплюючим, ніж пікнік із дітьми в теплий сонячний день? Залиште свої дорослі справи та вирушайте всією сім’єю на природу — подаруйте своєму малюку чудовий день, коли разом із батьками можна їсти, гратися, досхочу веселитися під відкритим небом та дихати свіжим повітрям! Такий відпочинок буде не тільки веселим, а й корисним для здоров'я малюка. Важливо вибрати хороше місце, щоб відпочинок був комфортним і цікавим. Звичайно ж, пікнік для дітей на природі краще організувати за містом, подалі від автомобільних доріг та шуму, у живописній чистій місцині. Але не радимо їхати занадто далеко віддому, щоб малюк та його рідні не відчували особливого дискомфорту під час подорожі, адже в такому разі додому дитина повернеться втомленою і від того позитивного настрою, який супроводжував вас цілий день, не залишиться і сліду.

Дуже важливо, аби на відпочинку з дітками усе було як слід організовано, враховані усі нюанси, які можуть виникнути.

Щоб відпочинок вихідного дня на свіжому повітрі запам’ятався дитині надовго, подумайте, як Ви будете її розважати. Якщо дитя ще зовсім маля, візьміть набір для ігор у пісочниці (лопатки, граблі, відерця, пасочки), м'яч, мильні бульбашки, альбом, олівці і фломастери. Власне, беріть усе, чим можна розважити ваше чадо. Розмовляйте з дитиною про природу навколо вас: поспостерігайте за комашками, послухайте спів пташечок, назвіть дерева і рослини, назбирайте квітів.

Дітямстаршого віку до вподоби будуть активні ігри: бадмінтон, волейбол, фризбі. Якщо на вулиці спека — відмінною забавою стануть водяні пістолети. А справжньою подією дня і для дитини, і для батьків стане спільний запуск повітряного змія! Поділіться своїм досвідом і покажіть дитині, як розпалювати вогонь, як потрібно поводитися з багаттям, як збирати і ламати дрова. Не забудьте після закінчення пікніка всім разом зібрати сміття в пакети і винести, залишивши після себе чисте місце, а потім обов'язково повністю загасити вогонь, щоб не спровокувати пожежу.

З підлітками відпочивати значно простіше — вони можуть самі собі придумати заняття. Головне — телефон і планшет залиште удома, інакше відпочинок на природі нічим не відрізнятиметься від домашнього.Можна разом із батьками рибалити, грати в квача та ігри з м'ячем тощо.

Погодьтеся, на свіжому повітрі і апетит кращий, і їжа здається смачнішою. Власне, пікнік без смакоти, приготованої на вогнищі — неповноцінний. Продукти краще скласти в сумку-холодильник, попередньо вимивши фрукти іовочі, запакувавши все в контейнери, фольгу або пакети. Варто відмовитися від продуктів, що швидко псуються. Або ж необхідно з'їсти їх протягом двох годин.Детальніше про страви, які можна взяти з собою на пікнік із дітьми та приготувати на відкритому вогні ми поговоримо пізніше, а зараз розглянемо основні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб ваш відпочинок залишив після себе тільки позитивні спогади.

Батькам ні на хвилину не можна розслаблятися, адже на кожному кроці дитину підстерігають небезпеки, травми, порізи, отруєння, опіки, укуси. Стежте за тим, щоб дитина завжди перебувала у полі зору дорослих і не зацікавився склом або іншим небезпечним сміттям. Пам’ятайте про захист шкіри від сонячних променів, укусів комах і кліщів. Забороніть підходити самостійно і без дозволу до води, вогню, обриву тощо, на сонці знімати з голови панамку чи кепку, тягнути до рота красиві ягідки-грибочки, намагатися власноруч “приручити” комах, павуків, ящірок, змій та іншу живність.

Перебуваючи на свіжому повітрі, особливо в спеку, діти повинні і хочуть багато пити. Тож не забудьте взяти необхідну кількість води, щоб дитина не відчувала спраги.

Не забудьте також прихопити з собою аптечку. Краще, щоб вона не знадобилася, але для спокою мами і про всяк випадок візьміть медикаменти, необхідні для надання першої допомоги (пластир, вата, бинт, знезаражувальний засіб (перекис водню), йод або зеленка, активоване вугілля, засіб проти опіків, протиалергійний засіб, протизапальний і жарознижуючий засіб, а також свої ліки, якщо такі є, та пінцет).

Одягайте дитину в яскраві речі з натуральних тканин із довгим рукавом, щоб вона не обгоріла, а ще, щоб її можна було побачити здалека. Щоб убезпечити себе від кліщів, перебуваючи в лісі і в траві, обов'язково носіть одяг, який закриває тіло: кофти з довгимирукавами, заправлені в шкарпетки штанини. А перед від'їздом, необхідно струсити одяг і оглянути одне одного на наявність кліщів.

Отже, пропоную узагальнити перелік обов'язкових речей для безпечного та приємного проведення часу з дитиною на свіжому повітрі за містом:

  • Ковдри, покривала, подушки або складні меблі для пікніка.
  • Запасний одяг. (Діти дуже непередбачувані, як і погода. Тож змінний одяг точно не зашкодить.)
  • Репеленти. (Для захисту від мошок та комарів. Обирайте ті, котрі захищають також від кліщів.)
  • Аптечка.(Про її необхідність ми вже писали. Наявність аптечки на відпочинку з дитиною — обов'язкова!)
  • Одноразовий посуд. 
  • Сонцезахисний засіб.
  • Засоби особистої гігієни (мило, антибактеріальні вологі серветки, антисептичний гель тощо).
  • Портативний програвач. (Погодьтеся, з музикою відпочивати набагато веселіше.)
  • Фотоаппарат. Щоб можна було насолоджуватися приємними спогадами ще довгий час.
 
 

А про те, що смачненького приготувати з собою на пікнік ми поговоримо у наступному пості.

Приємного Вам сімейного відпочинку — Ваша “Пісочниця”! 

 
 
 
 
 
 

callme