online

 

 

Святкуємо день народження

День народження — святкувати чи ні? Якщо йдеться про дитячий день народження, то наша відповідь однозначна: звичайно святкувати! Дитинство — найдивовижніша пора життя. Дорослі згадують його з особливою ніжністю, почуттям радості та щастя тому, що в дитинстві трапляються дива. А одна зі складових дива — свято дня народження! Це одне з найулюбленіших свят дітвори, на котре вони чекають із нетерпінням та величезною радістю. Не позбавляйте малюка частинки дива, адже коли щасливі наші діти, то щасливі і ми, батьки.

«Пісочниця» підготувала кілька порад батькам у нелегкій справі організації дня народження дитини. Починайте підготовку заздалегідь, так є більше шансів, що ви нічого не забудете.

Перш за все, необхідно визначитися із місцем проведення заходу. Вибір місця залежить від темпераменту іменинника і його власного бажання. Якщо малюк надає перевагу спокійним іграм — зробіть свій вибір на користь домашнього свята, а якщо він непосида — оберіть пікнік або святкування у розважальному парку, щоб дитина мала де витратити енергію. Найпростіший і найзручніший варіант — доручити організаційні турботи професіоналам. Просто оберіть дитячий розважальний парк чи кафе і замовте там усе: частування, анімацію, оздоблення зали, торт тощо. Зазвичай у кожному районі великого міста є дитячий заклад, що надає послуги із організації свята «під ключ». Погодьтеся, раз у рік можна потратити час та кошти, щоб влаштувати своєму малюкові чудове свято, повністю довірившися досвіду та вмінням досвідчених організаторів.

Якщо ви вирішили святкувати вдома, то виділіть під це найпросторішу кімнату із мінімумом меблів та гострих кутів. Добре, якщо ви зможете виділити окремі кімнати під ігрову та обідню зони, щоб розважальна програма проходила в одній, а стіл із частуванням знаходився у іншій. Це безпечніше і дає більше простору для розваг. 

Якщо обрали дитячий розважальний парк, то є сенс вибрати приміщення, враховуючи тематику свята. Хороші заклади надають таку можливість.

Пам’ятайте, школярам молодшого та середнього шкільного віку неодмінно захочеться на якийсь час залишитися без нагляду батьків, тому дайте їм таку можливість. Дозвольте дітям трохи погуляти на свіжому повітрі без батьків. Якщо ви відмічаєте на природі, виділіть для ігор і пікніку окреме від дорослих місце, але намагайтеся, щоб вони завжди залишалися у зоні видимості старших.

Наступна порада: разом із іменинником, враховуючи його побажання та вподобання, оберіть тему святкування. Це може бути піратський стиль чи стиль у дусі улюбленого мультику чи фільму. Ідей море – є де розігнатися фантазії – дитячій та вашій власній.

Кого запрошувати на свято? Звичайно, як би цього не хотілося малюку, запросити усіх товаришів неможливо. Тому запропонуйте дитині самостійно обрати кількох найближчих приятелів, котрих запросите безпосередньо у день народження. А щоб решта численних друзів не образилися, висуніть альтернативу – наступного після святкування дня іменинник пригостить решту товаришів тортиком і цукерками у садочку чи в школі. Ні в якому разі не нав’язуйте малюкові тих гостей, з котрими у нього не складаються стосунки, адже це може зіпсувати все свято.

Що стосується оформлення приміщення, де буде відбуватися святкування, пам’ятайте – день народження дитини це не тільки її свято, а й ваше. Тому не варто скидати всі турботи на свої плечі. Винуватця свята також потрібно залучити до організації.  Нехай іменинник допоможе вам із прибиранням, сервіровкою столу чи прикрашанням квартири.

Гарною ідеєю буде оформити святкову фотозону. Якщо святкуєте у закладі, то за вас про це подбають спеціалісти. Але й удома чи на природі можна змайструвати гарний фон, на якому фотографії гостей будуть виглядати по-святковому особливо. Красиві фото із дитячого дня народження – чудова пам'ять та джерело позитиву на довгі роки. Також визначіть серед дорослих, присутніх на святі, відповідального за фотографування, якщо ви святкуєте удома, або якщо фотограф не передбачений умовами святкування в розважальному закладі.Святкуємо день народження

Питання чим розважити дітей навіть важливіше, ніж питання чим їх нагодувати. У розважальній програмі мають брати активну участь усі гості.  Якщо ви святкуєте у хорошому розважальному парку, який спеціалізується на проведенні дитячих свят, то проблем із цим не виникне. Якщо ж відчуваєте, що у змозі влаштувати таке свято самостійно, підшукайте готові сценарії та конкурси в інтернеті. Значно полегшує долю батьків замовлення на свято професійних аніматорів відповідно до вподобань вашого малюка. Активно веселитися можна годину-дві. Далі діти втомлюються. Потрібно влаштувати невеличкий перекус і організувати спокійну програму. Це може бути лялькова вистава, майстер-клас із рукоділля тощо. На пам'ять про свято діти заберуть із собою сувенір, який виготовили власноруч. Гарною ідеєю буде заздалегідь підготувати подаруночки усім гостям, які іменинник презентує їм в кінці свята.

Поступово перейдемо до питання частування гостей. Святкове меню напряму залежить від місця, де ви плануєте відзначати день народження. При святкуванні у розважальному дитячому парку адміністратор із професійної точки зору допоможе замовити частування на певну кількість гостей, враховуючи їхній вік та ваші особисті вподобання. Детально обговоріть із персоналом кафе усі пункти святкового меню.

Важливо запастися достатньою кількістю напоїв – діти багато п’ють.

Якщо ви готуєте власноруч, то не забувайте, що для дітей небажано готувати страви, котрі люблять дорослі. Краще робити акцент на дієтичних гарнірах, нежирному м’ясі, великій кількості овочів та фруктів. Подбайте про свіжість продуктів та те, щоб страви було зручно їсти. Нехай на столі будуть порційні бутербродики, канапе, корзиночки. Страви мають бути незвично оформлені, щоб діткам було цікаво їх куштувати.

«...и мне больше ничего не надо. Кроме, может быть, какой-нибудь торт огромный, горы шоколада, и может, какой-нибудь пребольшой-большой кулёк конфет, всё…» – казав відомий дітям та їхнім батькам персонаж радянського мультику Карлсон. До чого ми це — якою б цікавою та насиченою не була розважальна програма, без іменинного торту та солодощів свято є неповноцінним. Перефразувавши прислів’я, можемо сказати, що у святкуванні дня народження «Торт — всьому голова». Ну, і свічки на ньому)

«Пісочниця» пропонує широкий асортимент тортів та солодощів до вашого свята. Наші кондитери виготовлять солодощі, які смакуватимуть навіть найвибагливішому гурману-солодкоїжці. Обговоріть із адміністратором розважального парку, яким чином буде проходити церемонія виносу іменинного торту.  Якщо ви робите свято самостійно — це може бути торт зі свічками, котрий виносять у темноті під музику. Можна влаштувати домашні спецефекти – холодні фонтани, бенгальські вогні, хлопавки. Якщо у вас достатньо простору, можна замовити шар-сюрприз, із котрого після «вибуху» вилітають маленькі кульки, іграшки чи конфеті.

Святкування добігає кінця, за гостями приходять мами, бабусі чи няні. Не забудьте прослідкувати, щоб винуватець свята ввічливо попрощався із гостями та подякував їм за те, що розділили з ним цей щасливий день. До речі, дитячий день народження – чудова нагода поспілкуватися і потоваришувати з батьками друзів дитини.

Бажаємо вам веселого святкування — ваша «Пісочниця»!

 
 
 
 
 
 

callme