online

 

Як зміцнити імунітет дитиниЗастудитися можна у будь-яку пору року, хоча найбільша кількість застудних захворювань припадає на осінньо-зимовий період. Очевидно, що діти молодшого віку, котрі відвідують дитячий садочок, частіше хворіють на застуду ніж ті, які ростуть дома. Однак, коли малюки після садочка йдуть до школи, вони хворіють рідше, оскільки в них уже виробився імунітет до більшої кількості вірусів.

Зміцнення імунітету дитини рівносильне зміцненню її організму в цілому. Надлишкова їжа, тепло та обмеження рухової активності пригнічують імунітет.

Хороша робота травної системи напряму пов'язана з міцним та здоровим імунітетом, адже близько 60-70 % імунних клітин знаходяться у шлунково-кишковому тракті. Отже, правильне харчування відіграє чи не найважливішу роль у формуванні потужного імунітету дитини. Пам'ятайте, що дитина  ще росте і її тілу необхідно збільшуватися у масі. Харчування малюка, порівняно із дорослим, має бути частішим, адже ферментативна система ще незріла і не може перетравити та засвоїти за один прийом велику кількість їжі. Тому дитину перегодовувати не можна! Годуйте малюка частіше, ніж їсте самі, але маленькими порціями. Для міцного імунітету дитини її харчування має бути різноманітним, містити багато вітамінів, мікроелементів, білків та інших корисних необхідних речовин, щоб їх вистачало зростаючому організму. Можна додатково, після консультації у лікаря, давати дитині вітаміни у пігулках. Якщо вони правильно підібрані, то, безумовно, підуть малюкові на користь.

Необхідною умовою у програмі зміцнення дитячого імунітету є спорт. Ідеально, якщо ви двічі-тричі на тиждень будете водити сина чи доньку в басейн. Для школяриків, які по кілька годин на день сидять за партами, цей вид спорту особливо корисний — плавання знімає відчуття скованості в суглобах, укріплює м'язи спини та всього тіла. Власне, школярикам для зміцнення організму підходить будь-який активний спорт — футбол, танці, теніс, легка атлетика, стрибки на батутах. Головне, щоб ваша дитина багато рухалася та отримувала задоволення від занять.Як зміцнити імунітет дитини  

Про те, що стрес — це один із основних факторів зниження захисних сил організму, відомо кожному. Важливо тренувати стресостійкість дитини, котра у майбутньому відобразиться і на стійкості імунної системи. Це свого роду імунна стимуляція. Тому намагайтеся спокійно реагувати на будь-які проблеми та шукати у всьому позитив і вчити цьому свою дитину.

Правильний режим дня допоможе підвищити імунітет дитини. Важливо, щоб малюк не перевтомлювався. Йому необхідно спати двічі на добу: вночі та вдень. До того ж, нічний сон дитини має бути довший, ніж дорослого. Уві сні дітки добре ростуть, оскільки обмін речовин під час сну у дітей залишається кращим, ніж у дорослих. Правильний відпочинок діє на клітини імунної системи і допомагає підвищити імунітет дитини. Але важливо, щоб дитина спала саме стільки, скільки їй потрібно — нестача сну, звичайно, шкідлива, але його надлишок також не корисний. Це саме той випадок, коли забагато — також погано.

Під час епідемії застудних захворювань не варто забувати про елементарні профілактичні міри. Старайтеся уникати місць масового скупчення людей. Перед виходом на вулицю, відвідуванням садочка чи школи змащуйте ніздрі оксоліновою маззю. Перед сном провітрюйте кімнату. Якщо ж ви помітили, що ваш малюк починає хворіти, вживайте заходів у перші ж години захворювання. Давайте йому багато пити, зробіть ванночки для ніг із гірчицею (якщо температура тіла не підвищена), промивайте носика солоною водою, полощіть горло ромашковим чаєм чи содово-сольовим розчином. Боротися із вірусами допомагає чай із шипшини, смородини, ромашки, липи та цитрусових. І не забувайте під час прийомів їжі їсти часник — природний антибіотик, який містить алліцин – дуже сильний антибактеріальний агент, який, потрапляючи в кров, дезінфікує легені, травний тракт і шкіру.

 

Міцного здоров'я вам — ваша “Пісочниця”!

 

 
 
 
 
 
 

callme